Gå til kor

Ønsker du at gå til kor, hvor der er medlemmer i alle aldre, et alsidigt sangrepertoire og et godt fællesskab? Så kan det være, at vores kor er noget for dig. Læs mere herunder om, hvordan du bliver medlem og om, hvilke krav vi stiller.

Det forventer vi

Alle har mulighed for at søge optagelse i Coret. For at få en plads i vores kor, skal du naturligvis kunne synge. Med det menes, at du skal kunne ramme tonerne, når de slås an på klaveret, og med rimelig lethed være i stand til at holde dine toner i flerstemmig sang. 

Det er en stor fordel, hvis du har sunget i kor før eller har anden musikalsk erfaring med i baggagen, men du behøver ikke at kunne læse noder. Vigtigst er det, at du er i stand til at orientere dig i sangene under prøverne og har mod på løbende at lære nyt. Vi hjælper dig naturligvis i gang i starten. Ofte ligger der i øvrigt lydfiler online, som du kan bruge til at synge efter, hvis du vil øve dig derhjemme.

Der er ikke mødepligt, men vi forventer, at du deltager i øveaftener og koncerter i den udstrækning, du ikke er forhindret af f.eks. sygdom. 

Sådan bliver du optaget

Vi tager imod nye medlemmer en gang om året i august (første onsdag efter skolernes sommerferie). Inden da har nye medlemmer været til en optagelsesprøve – eller en stemmeprøve, som vi kalder det. Den vil typisk ligge inden sommerferien, hvis det er muligt.

Til stemmeprøven skal du lave lidt sangøvelser med vores dirigent, som herefter vurderer, om du har en sangstemme, der egner sig til vores kor. 

Hvis du ønsker at blive medlem, bedes du skrive en mail til os med dit navn og kontaktoplysninger og oplyse, hvilken korstemme du evt. har sunget før. 

Tag gerne kontakt til os i god tid. Vi oplever stor interesse for at synge i Coret, og du kan derfor opleve, at der er venteliste til stemmeprøven. Når du er på venteliste, vil du i god tid blive indkaldt til stemmeprøven, såfremt der er ledige pladser.

Praktisk

Tid og sted

Vi øver onsdag kl. 19.30-21.30 på Greve Gymnasium, som ligger et stenkast fra Greve Station og Køge Bugt Motorvejen. Adressen er Rådhusholmen 12, 2670 Greve. Vi øver i kantinen eller plenumsalen. Gå ind ad hovedindgangen, lige ud og op ad trappen – så finder du os.

Kontingent

Kontingent for medlemskab er pt. på 1300 kr. for en sæson, som typisk løber fra august til starten af juni. Kontingentet betales i september, så du har mulighed for at prøve at være med nogle øveaftener, inden du endeligt beslutter dig for at være medlem.

Foreningen Coret

Coret er en forening med bestyrelse og årlig generalforsamling, hvor alle medlemmer har mulighed for at deltage i udviklingen koret. Bestyrelsen samarbejder med vores dirigent om planlægningen af korsæsonerne. 

Antal koncerter

Det varierer fra år til år, hvor mange koncerter vi afholder eller deltager i. Normalt arrangerer vi selv mindst to koncerter årligt. Hvis vi har tid, og det passer ind i vores program, synger vi også gerne på “bestilling”. Alle datoer meldes, så vidt vi kan, ud i god tid.

Sociale aktiviteter

Foruden koncerter byder et år i Coret på en række sociale arrangementer, som vi arrangerer i fællesskab, f.eks. sommerfest og julefrokost. Af og til er der også mulighed for at deltage i korstævner arrangeret af Kor72

Kontakt os

Hvis du kunne tænke dig at blive en del af Coret eller har spørgsmål, så skriv til bestyrelsen på mail@coret.dk eller på vores facebookside. Vi svarer som regel inden for kort tid. 

Kontakt

Mail:
mail@coret.dk

Øvelokale:
Greve Gymnasium
Rådhusholmen 12
2670 Greve

Følg os

Coret er medlem af

Sponsoreres af