Hvem er vi?

Coret er et kor for mænd og kvinder i alle aldre. Vores yngste medlem er i starten af 20’erne, vores ældste har for længst rundet pensionsalderen. Lige nu består Coret af cirka 60 sangere, fordelt på stemmegrupperne alt, sopran, tenor og bas. De fleste i Coret er rutinerede korsangere med mange års erfaring fra Coret eller andre kor.

For os er det vigtigt, at det er sjovt at synge i kor. Når vi øver og optræder, er der plads til humor, grin og skøre påfund. Men vi har skam også musikalske ambitioner. Sammen øver vi os løbende på at blive bedre til at optræde og på at skabe iørefaldende kormusik, som kan glæde, overraske og røre vores publikum.

Corets DNA

Coret synger primært rytmisk musik i mange forskellige genrer, krydret med et par klassiske værker hvert år. Vi kommer langt omkring i musikkens verden – lige fra middelalderviser til nyere pophits til store latinske værker. 

Aldersspredningen og det varierede repertoire er noget af det, der gør vores kor unikt. Vi har en helt særlig dynamik, socialt såvel som musikalsk, og en klang, der spænder vidt fra de allerdybeste bastoner til de højeste sopraner.

 

Corets historie

Coret er dannet i 2011 i kølvandet på opløsningen af det gamle Greve Gymnasiekor, som førhen var et stort rytmisk kor for både gymnasieelever og gamle elever. Da gymnasiekoret blev nedlagt i sin tidligere form, besluttede en gruppe sig for at danne Coret og derved føre sangfællesskabet videre. Sidenhen er mange nye sangere kommet til.

Glæden ved at synge, det sociale fællesskab og de mange oplevelser vi har haft – og vil få sammen – er kimen i Coret.

 

 

Vores dirigent

Vores dirigent, Miriam Stonor, har fra Corets spæde begyndelse sat sit præg på vores kor og har i alle årene bidraget med sit store engagement og høje faglighed, som sikrer, at vi altid er i gode hænder. 

Miriam er uddannet fra Musikvidenskab på Københavns Universitet og laver også en del af arrangementerne til Corets sange. Op mod vores koncerter får Miriam selskab af en pianist, oftest Flemming Klyver, som akkompagnerer Coret, når vi optræder.

 

Medlemskab

Du behøver ikke at kunne læse noder eller at have en stor stemme for at gå til kor hos os, men du skal naturligvis kunne synge!

Repertoire

I vores kor synger vi mange forskellige genrer, som især befinder sig inden for den rytmiske verden. Tag et kig på vores repertoire

Koncerter

Hvert år optræder Coret med en række koncerter i Greve og omegn. Nogle koncerter arrangerer vi selv, andre holder vi i samarbejde med andre kor.

Sponsoreres af

JSL Massage

Coret er medlem af

Kontakt

Mail:
mail@coret.dk

Øvelokale:
Greve Gymnasium
Rådhusholmen 12, 2670 Greve