Om vores kor
Coret er et rytmisk kor i Greve for mænd og kvinder i alle aldre. Vi har eksisteret siden 2011 og har gennem årerne haft utallige gode oplevelser sammen. I Coret gør vi en dyd ud af at få både musikken og fællesskabet til at svinge og blev i 2020 kåret som Årets Fritidsforening i Greve Kommune. Det er vi stolte af!
Fællesskab på tværs af aldre
Lige nu består Coret af cirka 70 sangere, hvoraf mange er rutinerede korsangere med mange års erfaring fra Coret eller andre kor. Vi har medlemmer i alle aldre – både pensionister og studerende – og en god fordeling mellem mænd og kvinder.
For os er det vigtigt, at det er sjovt at synge i kor. Når vi øver og optræder, er der plads til humor, grin og skøre påfund, hvilket publikum ofte får fornøjelsen af til vores koncerter! Men vi har skam også musikalske ambitioner.
Sammen øver vi os løbende på at blive bedre til at optræde og på at skabe iørefaldende kormusik, som kan glæde, overraske og røre vores publikum.
Primært rytmisk musik
I Coret synger vi primært rytmisk musik inden for mange forskellige genrer. Vi kommer dog meget langt omkring i musikkens verden. Både musical, nye og gamle pophits, jazz, rock, danske viser, gospel, middelaldermusik, børnesange og endda klassiske værker på latin, får løbende plads i vores repertoire.
Aldersfordelingen og det varierede repertoire er noget af det, der gør vores kor unikt. Vi har en helt særlig dynamik, socialt såvel som musikalsk, og en klang, der spænder vidt fra de allerdybeste bastoner til de højeste sopraner. Derfor synger vi ikke kun firestemmigt, men deler os oftest i flere stemmegrupper.
Vores dirigent og pianist
Vores dirigent, Miriam Stonor, har fra Corets spæde begyndelse sat sit præg på vores kor og har i alle årene bidraget med sit store engagement og høje faglighed.
Med Miriam foran os er vi altid i gode hænder, når vi øver og optræder. Miriam er uddannet fra Musikvidenskab på Københavns Universitet og laver også en del af de korarrangementerne, vi synger.
I 2022 fik Miriam selskab af vores pianist, Morten Brandt Petersen, som ud over at akkompagnere Coret, også assisterer Miriam, når stemmegrupperne skal opøves i nye sange. Morten er lektor i musik og underviser til dagligt på Greve Gymnasium.
Her optræder vi
Det er altid fantastisk at optræde for et publikum. Vi elsker at gøre folk glade, overraske dem og give dem gåsehud, når tonerne går op i en højere enhed! Hvert år afholder vi 2-3 koncerter, som oftest foregår i Greve og omegn. Nogle arrangerer vi selv og andre afholder vi i samarbejde med andre kor – eller måske et orkester. Det sker også, at vi får forskellige sjove opgaver.
Flere gange har vi haft oplevelser lidt ud over det sædvanlige, f.eks. da vi i sommeren 2022 sang for op mod 40.000 spejdere på Spejdernes Lejr, eller da vi i 22/23 var med i en række shows i The Boyband Tour med Silas Holst.
Vi er med på lidt af hvert!
Her har vi tidligere sunget...
- For 40.000 spejdere på Spejdernes Lejr i Hedeland
- I showet ‘The Boyband Tour’ med Silas Holst (seks shows)
- Mange år på Greve Sommerfestival
- Til velgørenhedseventet Stafet for Livet i Greve og Køge (Kræftens Bekæmpelse)
- På et værested for psykisk sårbare
- I mange kirker, bl.a. Johanneskirken og Simon Peters Kirke
- For medarbejdere i en virksomhed (frokostpause-event)
- På Pantomimeteatret (Kordage i Tivoli)
- I kulturhuse, bl.a. i Vallensbæk Kultur- og Borgerhus og i Teatersalen i Køge
- Til flere bryllupper, dåb og fødselsdage
- På Nytorv i København i fællesskab med andre kor
- I DR-programmet ‘Dårligt Nyt’ med Anders Lund Madsen (kun herrer)
- Med bandet TV-2 i Portalen i 2011
Historien bag Coret
Coret er dannet i 2011 i kølvandet på opløsningen af det gamle Greve Gymnasiekor, som førhen var et stort rytmisk kor for både gymnasieelever og gamle elever.
Da gymnasiekoret blev nedlagt, besluttede en gruppe sig for at danne Coret og derved føre sangfællesskabet videre. Sidenhen er mange nye sangere kommet til, men de gamle gymnasiekorsangere spiller stadig en stor rolle i at drive og udvikle koret.
Vores navn ‘Coret’ er en reference til den gruppe af gamle elever, som i mange år sang i Greve Gymnasiekor. De blev kaldt C-holdet. Navnet passer stadig godt til det kor, vi er i dag. Vi er lidt anderledes end de fleste andre kor – og elsker et lille tvist.