Tilbage til “rødderne”

På fredag fejrer Greve Gymnasium sit 50-års jubilæum. I den anledning synger Coret et par sange sammen med gymnasiets elevkor, G-nøglerne.

Engang havde Greve Gymnasium et stort kor, hvor også gamle elever kunne være med. Det var populært at blive i koret efter studentereksamen, og gennem utallige år – ja faktisk årtier – blev der skabt et stærkt fællesskab blandt gymnasiekorets sangere.

I 2011 var det dog slut. Greve Gymnasiekor blev nedlagt, samtidig med at korets dirigent, Bjarne Glenstrup, gik på pension. 

Ideen om at starte et nyt kor uden for gymnasieregi var dog ikke længe om at forme sig blandt de gamle elever, og på rekordtid blev et nyt kor, Coret, en realitet – endda med en musikuddannet dirigent i spidsen og 30-40 tilmeldte sangere. 

Tilbage til gymnasiet

Siden dengang har Coret udviklet sig og er blevet helt sit eget. Mange nye sangere er kommet til og har blandet sig med de gamle gymnasiesangere. Ånden fra “gamle dage” er dog stadig at finde i Coret, som desuden, efter mange år på Arenaskolen, igen er rykket fast ind i gymnasiets lokaler på de ugentlige øveaftener.

På fredag den 23. september mindes Coret sine “gymnasierødder” med en lille koncert til gymnasiets 50-års jubilæum. Koncerten afholdes sammen med G-nøglerne, som er gymnasiets nuværende elevkor.

Læs mere om jubilæet