Afstand, sprit og nyt lokale: En anderledes korsæson er begyndt

I marts måtte Coret, som så mange andre foreninger, fra den ene dag til den anden lukke ned, stille alle aktiviteter på stand-by og give afkald på vores ugentlige dopamin-tilskud. Det har været nogle lange måneder med uvished og en længsel efter igen at kunne synge sammen. 

Corets bestyrelse har løbende holdt hjulene i gang med online-møder, hvor vi har forsøgt at se fremad mod vores kommende jubilæum i 2021. Men vi må ærligt indrømme, at drøftelser om Corets fremtid også har sneget sig ind på dagsordenen.

Inden corona-krisen var vi nemlig godt i gang. Coret oplevede et rekord-forår med voksende medlemstal i alle aldre, som gav fornyet energi og masser at se frem til. Ville vi kunne vende tilbage til dette, og hvordan kunne vi holde fællesskabet ved lige – på afstand?

Vi har forsøgt. På Corets facebookgruppe er der blevet dystet i sang-gættelege og – takket være Thomas – jævnligt afholdt online fællessang med guitarspil til. 

Men selvom mange af os har skrålet med på både Thomas’ og Phillip Fabers mange sange hjemme fra stuerne, åndede vi alligevel lettet op, da forsamlingsforbuddet blev lempet fra 10 til 50 personer. Det tillod os en enkelt sangaften i juni, hvor vi udenfor, med god afstand og sprit ved hånden, kunne synge aftensolen ned sammen og sige ‘god sommer!’. 

På onsdag mødes vi så i nye rammer – eller gamle skulle man måske sige. For vi har fået lov at øve på Greve Gymnasium, hvor Coret har sine oprindelige rødder. Her kan vi synge med mange meters afstand, højt til loftet og god udluftning.

Og så må vi ellers se tiden an.